Tuesday, September 10, 2013

8 Up To 10..

Tambahan kepada 8 Tops Mengenali G-Guy Menggunakan Media Maya. Actually cheq tak beberapa perasan funtion tambahan neh sebab cheq ni bukak la kaki FB sangat macam orang tu. Cari jantan pon kat FB. Satu Malaysia punya tema. Satu negeri ada sorang. Sekarang lagi ligat. Alasan berniaga katanya. Jom kita tengok siapa yang terkena. Hak hak hak..


  1. Sekarangkan senang dengan adanya dunia maya yang berada dihujung jari, semua maklumat boleh diperolehi. Korang boleh check korang nyer kawan or adik or abang or abang ipar or suami korang (bagi para wanita) or boyfriend korang (bagi wanita & juga lelaki) nyer alamat email di facebook. Maka en.fb akan buat jujuk silang untuk anda. OR
  2. Jikalau korang takde alamat email, korang juga bleh guna nama penuh atau nama samaran yang diorang selalu gunakan search gak dengan en.fb.
  3. Bila dah dapat akaun fb yang betul, korang boleh la buka akaun tersebut dan melihat sekitar dan segenap penjuru akaun tersebut. Itu jika akaun tersebut dibuka kepada umum lah. Jika telah di private kan maka anda perlu menggunakan kaedah ke-4 seperti dibawah.
  4. Kaedah ini akan mengambil masa yang agak lama jugak lah, mengikut kesungguhan anda. Wujudkan akaun fb yang kedua a.k.a fake accnt. Kerja cheq dulu menjadi mudah sebab dulu ada buat 4 fake akaun sebab ketagih bermain FV. Hahahaha.. Ok, kita sambung. Lepas dah ada fake akaun, korang add la seramai mungkin G-guy yang korang kenal. Dan langkah terakhir korang add lah akaun sasaran korang tadi. Lepas tu korang boleh melihat mutual friends yang korang kongsikan. Jika terdapat lebih daripada 10 G-guy dalam mutual friends. Maka sah orang yang anda cari tu adalah sesuatu.
  5. TETAPI. Jika selepas anda di add dan masih tidak dapat melihat friends list akaun fb tersebut. Anda perlu melakukan penyiasatan yang lebih mendalam kerana tindakan itu adalah tersangat mencurigakan. Kaedahnya dengan melihat gambar or posting di wall. Macam ner tu??
  6. Anda perlu melihat siapakah makhluk-makhluk yang meng-like dan meng-komen di wall sasaran anda. 
  7. Jika boleh baca komen-komen, silakan baca dan lihat bentuk ayat komen tersebut. Adakah berbau belacan atau berbau taik. Hak hak hak... Jika ya. Anda boleh klik akaun tersebut dan ulangi langkah ke-3.
  8. Jika anda tidak dapat membaca komen tersebut, anda boleh melihat siapakah yang menjadi peng-like tegar post di wall tersebut. Jika terdapat makhluk yang rajin meng-like post di wall itu, anda boleh mengulangi langkah ke-7.
  9. Fungsi button follow. Ini fungsi yang terkini kot sebab cheq tak pernah tau. Kalau tak silap dalam bulan MAc or April mula diperkenalkan kan?? Bila ada yang follow maka akan adalah yang following kan?? Maka dekat situ kita boleh tengaok siapa yang pemilik akaun itu follow dan siapakah makhluk yang meng-follow akaun itu. Jika ramai makhluk dua alam seperti kodok dan dua jantina seperti sotong, secara mudahnya kesimpulan boleh dibuat bahawasanya pemilik akaun berkenaan juga sangat mencurigakan status jantinanya.. Hik hik hik..
  10. Kita juga boleh mengenali rakan-rakan yang follow pemilik akaun fb sasaran kita. Maka anda boleh ulangi Langkah 3 dan 4. Selain itu korang boleh juga tengok-tengok siapa atau apakah pemilik fb berkenaan suka seperti movies, books or groups. Jika movies, books or group yang di suka mengandungi unsur-unsur meragukan dan menjerumus kearah yang pemesongan identiti, maka pemilik akaun tersebut boleh diyakini dan diketegorikan sebagai G-Guy.






Sekian, terima kasih.


Demi memenuhi permintaan adik piyot.. Maka tips ini telah disambung mengikut kota yang di cadangkan..




Nota Berkaki : Terlekat badi buat surat rasmi plak dah... Hak ahak hak... 

4 comments:

The Legends Prince said...

hampeh...sempat lagi update blog mase keje kan.....

adamiedamuss said...

alaa...macam tak biase..hak hak hak

fallen angel said...

ok.. pasni kita bukukanplak tip2 ni... boleh wat niaga gamaknyer....haha

adamiedamuss said...

xdan nak buat meniaga rasanya... gerenti majalah maskulin or mingguan metro akan copy masuk dlm penerbitan diorg dlm kolum masalah lelaki.. ekekekekeke....