Thursday, June 27, 2013

My Memory (ii)..

Minggu ni cheq baru ja lepas menduduki dua jenis exam.

(1) Exam KPSL
(2) Exam Mid Term

Semunya berturut-turut bermula dari hari selasa hingga sabtu. Sememangnya sakit kepala dan berasap otak. First time amik exam KPSL sejak cheq kerja. Baru kenal macam mana bentuk soalan soalan KPSL neh. Nasib boleh bawak masuk buku dalam exam neh. Kalau tak jenuh nak ingat akta, Perlembagaan tu semua. Mau muntah darah dibuat nyer.

Lepas je habis exam KPSL pagi nyer, malam nyer plak bersambung dengan exam midterm. Penat otak siang tadi tak hilang lagi dah kene kerah untuk exam lain pulak. Huhuhu... Kalau ada orang tersayang neh, dapat hidu bau badan dia, gerenti tenang je otak neh. Hik hik hik...

Kebanyakkan kelas cheq sem ni semuanya di waktu malam. Alamatnya lepas exam tu memang susah nak nak lelap mata. 3-4 pagi baru lena. Lepas tu subuh nak kene bangun plak. Tu pon kalau terbangun. Kalau idak subuh gajah jawab nyer... Teruk betul.

Tadi baru je lepas baca blog isteri my scandalous lama. Terjumpa sebenarnya link tu kat wall FB dia. Alaa.. Scandal masa muda remaja dulu. Zaman naif dan suci lagi masa tu. Zaman takde HP dan tak berani nak exposed segala bagai. Chating dan berwebcam jek masa tu kat CC. So tadi terbaca post wife dia wish happy birthday kat FB hari ni dan disertakan sekali link ke blog dia.

Terjumpa FB En.Scandal awal tahun hari tu. Entah dari mana suggestion keluar tetiba terperasan pic dia. Macam kenal. Dan-dan jari laju klik ke profile. Lepas tengok serba sedikit, emm...betul la tu. Dan terus add.  Tapi tak pernah sembang pon sebab cheq guna fake account.

En.Scandal makin sihat gaya nyer. Anak dah tiga. Dua lelaki dan seorang perempuan. Orangnya masih hensome macam dulu. Susah senyum. Tapi kalau dah senyum, giler cair meleleh. Serius je 24 jam. Tapi baik hati dan caring. Kalau tengok gaya macam tak romantik langsung, tapi sebenarnya full of suprise. Kalau dulu perut six pack tapi sekarang dah one big pack. Hahaha...Tapi still mantain cute and hensome seperti dulu. Awek muda habaq hang.

Ohh.. En.Scandal orang kampung cheq gak. Tapi masa kenal, dia dah kerja kat KL nun jauh di perantauan. Dan wife dia plak orang sini. Belah Aloq Staq ja. Tapi depa dok KL nun. Kerja sana. Sebab tu cheq malas nak tegur kat FB. Kalu dakkkk... Cerita lama bersambung kembali. Huhuhu...

Kalau di ikutkan dari apa yang cheq baca tadi, wife dia pon bukan calang-calang orang. Berjawatan. Pernah study oversea. Kat U.S nun. Dalam blog wife dia tu banyak dok cerita tentang anak-anak dia yang comey ikut rupa En.Scandal tu, cerita travell keliling dunia dan makan-makan pusing Malaysia. Patut la perut En.Scandal makin comel. Hak hak hak...

Lepas dah boring baca blog tu, cheq dok termenung teringat kisah lama masa dulu masa dok online kat CC tiap malam. En.Scandal pon sama. Dok online sampai jam 2-3 pagi dok chating kat CC. Bila tanya kat umah takde internet ke? Dia jawab takda. So masa tu kalau dipikirkan En.Scandal tinggalkan anak bini kat rumah malam-malam semata-mata nak online kat CC. Terukkan?? Lepas cheq dah start kerja 10 tahun lalu, cheq dah jarang online dan kita orang stop dan tak berhubung lagi lepas tu.

Dan bila baru je dapat idea nak tulis entry ni. John tegur cheq kat FB chat. Lama betol sahabat cheq ni hilang dari dunia fantasi maya neh. Sempat sembang-sembang sat tanya khabar berita perkembangan terkini bagai. Kami stop chat bila John mintak izin nak keluar rehat. Dah lunch dah time tu. So secara pantas cheq pon mengarang la dan hasil nyer keluar lah entry hari nie...











Nota Berkaki :  Tetiba lapaq plak. Huhuhuhu... Cheq turun kantin dulu yer?? Cari kueh. Diet kata nyer.. :P

3 comments:

kindaichi kid said...

:)....

Tebuan Kuneng said...

(^^,)

JoHn said...

Bila masa check tegoq hang.... hang yang tegoq check dulu.... hak hak hak