Monday, March 25, 2013

Begini Akhirnya...

Kelmarin selepas selesai update blog, cheq dok blogwalking ke beberapa blog yang tak pernah cheq baca. Saja buang masa sebab kelmarin seharian boss tak dak dan tak tahu nak buat apa dah. Kerja pon mey-yo. Next projek minggu depan kene pi Langkawi 4 malam untuk setup dewan untuk majlis APC. Sape nak teman?? Cheq dapat 1 bilik dok sorang-sorang kat kondo nun..

Okay, back to the main topic. Sejam sebelum balik kelmarin cheq terjumpa dua blog unik neh. Blog kapel. I buat entry you komen konsepnya. Ok la.. Sweet jek baca. Dalam masa sejam tu cheq sempat habis baca semua entry di kedua-dua blog tu. Emmm... Satu je komen cheq.. Macam familiar. Terutama ayat-ayat dan dialog yang digunakan. Macam perkataan yang kerap cheq gunakan bila berbual. Apa yang cheq tulis dalam blog nie berbeza 100% dengan cara cheq bercakap or ber sms tau.

So...apa lagi cheq pon siasat lah.. Dan jawapan yang cheq dapat tidak mengecewakan. Seperti yang cheq rasa. Ianya memang betol. Its ADIK KECHIK. Happy giler  bila dapat tahu perkembangan dia sekarang neh. Selepas setahun dia hilangkan diri akhirnya cheq dapat berita pasal dia. Dah lama cheq try cari dia. Akhirnya Allah makbulkan jugak doa cheq. So semalam cheq bukak balik semua history dalam fb chat, skype, ym untuk cari no hp dia. Semua kontek number cheq semua dah hilang bila hp dan simkad rosak hari tu. So akhirnya dapat jugak no hp dia semalam. : )

Memang rindu giler dengan budak kechik neh. Dia banyak tolong cheq masa susah, masa senang, masa patah hati dulu. Dia lah yang selalu buat cheq happy. Pepun lepas baca blog dia cheq tau dia pon tengah happy sekarang neh. Bagus ar dia happy. Dah ada bf baru. Dah ada kerja sekarang neh. Cheq masa tu tak dapat nak happy kan sangat dia. Cheq tau dia banyak makan hati dengan cheq. Tapi cheq tak pernah terniat nak buat semua tu kat dia. Abang minta maaf ye dik??

Dalam semua perkembangan tu cheq ada terkilan sedikit la. Sebab sebelum nie dia ada kata nak jadi umat yang baik. Taknak dah ulang apa yang dia pernah buat dulu. Dan dari apa keputusan dia kini cheq rasa ada sedikit sebanyak berkaitan dengan apa yang cheq paernah buat kat dia. Abang minta maaf sangat-sangat dik. Abang tak sangka semuanya akan jadi macam ni. Kalau abang tak mulakan dulu abang rasa adik takkan  jadi macam sekarang. Abang minta maaf banyak-banyak sebab dah rosakkan....  Fuuhhh.. Adik mangsa keadaan abang masa tu.. Memang salah abang.. Sebak beb..

Hmmmm... Pepun cheq harap adik dan kapel hidup elok-elok.. Abang tau korang berdua dari latar belakang agama yang kuat. Jaga diri masing-masing baik-baik tau. Dan pesanan bagi en.kapel, tolong jaga adik kechik  manja cheq tu baik-baik. Kalau jadi apa-apa kat dia cheq akan cari hangpa sampai lubang cacing. 

Cheq happy untuk hang sekarang dik. Dah lama hang impikan semua ni kan? Hang deserve dengan apa yang hang dapat sekarang neh. Semua hang dapat atas berkat kesabaran hang selama ni. Abang bangga dengan hang.. Dan abang minta maaf sangat-sangat atas segala-galanya.. Serius neh..







Nota Berkaki : Sampai ati adik mai kedah hujung tahun lepas tak mai jumpa abang.. Sedih kot... Sob sob sob : )

1 comment:

fallen angel said...

untong ler... untongler sesangat.... untong ler sesangat berplus2...